Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea
Intrebari Frecvente - Despre noi - Parteneri - Platforma mobila de SMS marketing - Blog - Contact / Support    
Pentru a putea crea campanii de SMS Marketing, 2-Way SMS, a accesa Mail to SMS, SMS Gateway, SMS Alerts sau SMS Connectors trebuie sa va autentificati.
Nume de utilizator sau e-mail
Parola
Creati un cont de utilizator
Ati uitat parola?
Reprezentati o companie care activeaza in domeniile marketing, publicitate, public relations sau sunteti consultant in domeniile acestea? Beneficiati de avantajele acestui program de parteneriat pentru a putea propune solutia SMSLink clientilor dv. (inclusiv white-label) si a putea sa dezvoltati astfel noi servicii cu valoare adaugata. Aflati mai multe
Aveti nevoie de o solutie SMS / MMS / SVA / microplati interactiva sau non-interactiva, personalizata? Echipa noastra tehnica si comerciala va sta la dispozitie pentru a identifica specificatiile solutiei si solutia tehnica optima pentru atingerea tuturor obiectivelor propuse. Un consultant SMSLink va va contacta in cel mai scurt timp posibil. Aflati cum ne puteti contacta

Prin pasiune pentru tehnologie si clienti multumiti, suntem singurul furnizor de servicii SMS din Romania prezent in clasamentul Deloitte Technology Fast 50.

Aflati mai multe

Trimiterea parametrilor de mai jos spre SMS Gateway se poate face ca argument prin metoda GET sau ca submitere de formular prin metoda POST.

Valoare acestui camp este mesajul pe care dumneavoastra doriti sa il transmiteti, destinatarului in format URL Encoded. Mesajul care va fi URL Encoded poate fi in urmatoarele formate, in functie de ce tip de SMS trimiteti:
 
- Daca trimiteti un SMS Standard (text), mesajul trebuie sa fie in format plain text.
- Daca trimiteti un SMS WAP Push, mesajul trebuie sa fie in format HEX care sa contina mesajul formatat conform standardului WAP sau encapsulat in formatul Link|Title, unde Link va fi adresa WAP si Title va fi descrierea adresei.
 
Mesajul trebuie sa fie mai mare decat 0 caractere si de cel mult 160 de caractere, daca nu aveti optiunea de trimitere de SMS-uri mai mari de 160 de caractere selectata. In cazul in care aveti optiunea selectata dimensiunea maxima este nelimitata.
 
SMS-urile concatenate mai mari de 160 de caractere se vor calcula ca mai multe SMS-uri separate, multiplu de 152 de caractere. Cele 8 caractere diferenta sunt utilizate ca si caractere de control necesare concatenarii SMS-urilor.
 
Conform standardului GSM, urmatoarele caractere se vor calcula ca ocupand doua pozitii (caractere): [, ], {, }, |, ^, ~, ", `, , CR (Carriage Return), LF (Line Feed). 
Senderul este un parametru care specifica de la cine va veni mesajul dumneavoastra. Daca nu este specificat el va aparea ca venit de la un numar scurt. Deoarece senderul personalizat se agreeaza de comun acord cu fiecare operator de telefonie mobila, pentru a folosi aceasta optiune trebuie sa completati formularul de cerere pentru sender personalizat din cont.
 
Senderele personalizate setate implicit pentru toate conturile sunt:
- numeric - cuvantul care trebuie utilizat pentru a transmite SMS-urile cu numar scurt (exemplu: 18xy sau 17xy)
- SMSLink.ro - sender pe care il puteti utiliza pentru a testa functionabilitatea de sender personalizat.
Valoarea acestui parametru este optionala, se initializeaza automat cu 1 si poate avea urmatoarele valori posibile:
- 1 - daca mesajul trimis este SMS TEXT (Standard)
- 2 - daca mesajul trimis este SMS WAP Push (HEX)
- 3 - daca mesajul trimis este SMS WAP Push (Encapsulat)
- 4 - daca mesajul trimis este SMS TEXT (Flash)
UDH (User Data Headers) este un parametru optional, ce poate fi modificat doar daca message_type este diferit de valoarea implicita 1. In cazul in care parametrul message_type are valorile 2 sau 3, parametrul se initializeaza automat cu valoarea 0605040B8423F0, pe care o puteti modifica prin specificarea altei valori in parametru.

Exemple apelare SMS Gateway

1. Apelarea SMS Gateway pentru trimiterea unui SMS TEXT instant catre numarul de mobil 0723123456, fara sender personalizat:

http://www.smslink.ro/sms/gateway/communicate/?connection_id=[valoare]&password=[valoare]&to=0723123456&message=[valoare]

2. Apelarea SMS Gateway pentru trimiterea unui SMS TEXT instant catre numarul de mobil 0723123456, cu sender personalizat:

http://www.smslink.ro/sms/gateway/communicate/?connection_id=[valoare]&password=[valoare]&to=0723123456&message=[valoare]&sender=[valoare]

3. Apelarea SMS Gateway pentru trimiterea unui SMS TEXT la o anumita data catre numarul de mobil 0723123456 fara sender personalizat:

http://www.smslink.ro/sms/gateway/communicate/?connection_id=[valoare]&password=[valoare]&to=0723123456&message=[valoare]&timestamp=[valoare]

4. Apelarea SMS Gateway pentru trimiterea unui SMS TEXT la o anumita data catre numarul de mobil 0723123456 cu sender personalizat:

http://www.smslink.ro/sms/gateway/communicate/?connection_id=[valoare]&password=[valoare]&to=0723123456&message=[valoare]&sender=[valoare]&timestamp=[valoare]

5. Apelarea SMS Gateway pentru trimiterea unui SMS WAP Push, in format HEX catre numarul de mobil 0723123456:

http://www.smslink.ro/sms/gateway/communicate/?connection_id=[valoare]&password=[valoare]&to=0723123456&message=DC0601AE02056A0045C60C037777772E736D736C696E6B2E726F000103534D534C696E6B000101&sender=[valoare]&message_type=2

5. Apelarea SMS Gateway pentru trimiterea unui SMS WAP Push, in format encapsulat catre numarul de mobil 0723123456:

http://www.smslink.ro/sms/gateway/communicate/?connection_id=[valoare]&password=[valoare]&to=0723123456&message=www.smslink.ro|SMSLink&sender=[valoare]&message_type=3

6. Apelarea SMS Gateway pentru interogarea creditului disponibil in contul de utilizator:

http://www.smslink.ro/sms/gateway/communicate/?connection_id=[valoare]&password=[valoare]&mode=credit

Cuvantul valoare aflat intre paranteze drepte in exemplele de mai sus trebuie inlocuit cu o valoare corespunzatoare conform explicatiilor din talebele de mai sus. De exemplu parametrul &message=[valoare] va deveni in realitate &message=Salut!.

Pentru a rula in modul de teste, se adauga la fiecare din exemplele de mai sus parametrul &test=1. In acest caz mesajele nu vor fi trimise spre terminalele mobile dar SMS Gateway se va comporta ca si cum mesajele ar fi trimise.

Sfaturi: Daca spre exemplu doriti sa trimiteti 2000 SMS-uri folosind serviciul SMS Gateway apeland spre exemplu un cron job in fiecare minut, care citeste destinatarii din baza dv. de date si face 100 de apelari catre SMS Gateway (fiind nevoie in total de 20 de cron job-uri), nu porniti urmatorul cron job pana cand cel anterior nu a fost finalizat pentru a nu trimite de mai multe ori acelasi SMS.

Pentru a transmite SMS-urile folosind Secured HTTP, trebuie doar sa inlocuiti http://www.smslink.ro/ in adresele de mai sus cu https://secure.smslink.ro/ .

Continua implementarea: Informatiile returnate de gateway